19:00

Tierp (UNT-cupen)

Referat: ESK T98 - Tierp (UNT-cupen)

Andra matchen i UNT-cupen förlorade ESK mot Tierp med 8-3.

Redan efter 1.48 i första perioden kom Tierps ledningsmål och när fem minuter hade gått så var deras ledning 3-0. ESK visade dock fina kämpatakter och eftersom ESK:s coaher visste att Almtuna i matchen innan hade förlorat mot just Tierp med 8-2 så hade man i ESK-ledningen räknat ut att det mycket väl kan bli målskillnad som avgör vilka som går till finalen i slutändan. Här gäller det att kämpa för ett bättre resultat än 8-2!!!

Och som ESK kämpade! Tierp var visserligen det bättre laget, vilket inte minst siffrorna visar, men man måste ge ESK-arna stort beröm för att man vinner de sista fem minuterna av sista perioden med 2-0.

Matchen slutar alltså 8-3 och eftersom ESK därmed hade gjort ett mål mer än Almtuna så skulle det visa sig att det skulle räcka med ett oavgjort resultat för ESK i sista grundspelsmatchen mot just Almtuna.

I den här matchen ska Gustav Lindberg ha beröm för sitt fina spel, liksom även Andreas Quick.

ESK - Tierp 3-8 (0-4, 3-4) Skott: 11-26 (4-13, 7-13)